MUSEUM / EXPO’S

Gebouwd voor goud

01/07/2024 – 01/07/2025
Trianondreef 19, 1981 Zemst
Gratis Outdoor Expo in het museumpark
Openingstijden Domein Sport Vlaanderen, dagelijks van 9u tot 21 u – Preservation Hall Victor Boin is open tijdens weekdagen van 10u tot 16u (niet op feestdagen)

Met Gebouwd voor Goud is SPORTIMONIUM helemaal klaar voor een Olympische Zomer! 

2024 is een olympisch jaar: van 26 juli tot 11 augustus ontvangt Parijs de Olympische Spelen. De Franse hoofdstad deed dat al twee keer eerder, in 1900 en in 1924.  Daarom zet het Sportimonium olympisch erfgoed in de kijker met een speelse zomerexpo in onze museumtuin. Want er is veel veranderd sinds de eerste Parijse Spelen. Er zijn meer atleten, uit meer landen en van meer diverse achtergronden. Er zijn meer sporten te bekijken. En er zijn meer toeschouwers dan ooit.   
Benieuwd naar het parcours van de Spelen? Volg dan de pop-up route door onze museumtuin, bewonder sportieve taferelen in Playmobil en ontdek fascinerende verhalen. En… maak kennis met de bijzondere Belgische olympiër in ons museumdepot.De expo is heel de zomer lang gratis te bewonderen. 

   

Schatten van vlieg voor jonge olympiërs 

Jonge sportfanaten van 6 tot 11 jaar gaan op olympische schattenjacht met Vlieg. Slagen ze erin de code te kraken? Staan de denkspieren strak genoeg? Belanden ze op het podium? Misschien winnen ze zelfs een van de unieke Playmobil-pakketten!

Opgelet! De schattenjacht is een outdoor expo.
Startpunt: kop houten strandgebouw (voormalige sportmuseum). De andere 8 taferelen bevinden zich in de kijkkastjes in het museumpark.

In de Preservation Hall Victor Boin (depot) zijn er geen wedstrijdvragen maar kan je wel leuk playmobilvoetballen en het depot bezichtigen.

Met de schattenkaart van Mechelen kan je nog wel 6 andere zoektochten ondernemen. 
Je wedstrijdformulier geeft je korting op een volgende bezoek aan het Speelgoedmuseum.  

Deze speelse olympische zomeractie is een samenwerking met verschillende partners: Mechelen Kinderstad, Speelgoedmuseum, DioramaBen en Playmobil.