MUSEUM / EDUCATIEF

Downloads

Ben je leerkracht geschiedenis, sportwetenschappen, humane wetenschappen …? Wil je wat (historische) beweging brengen in je lessen? Hier vind je de boeiendste educatieve pakketten over sporterfgoed. Ready? Set! Go!

 

KLAAR VOOR DE OLYMPISCHE SPELEN?

Grasduin doorheen het educatieve aanbod van onze olympische partners en breng de Olympische Spelen tot leven in jouw klas!

OLYMPIC MUSEUM LAUSANNE: On the Road to Paris 2024

Het Olympic Museum van Lausanne maakte een overzicht van alle Olympische Zomerspelen, een speciale bundel voor de unieke Olympische Spelen van Parijs 2024 en een quiz!

  • De Olympische Zomerspelen: geschiedenis Download
  • Parijs 2024: Olympische Zomerspelen Download
  • Parijs 2024: Quiz Download

MOEV: VIP2024 lespakket: De Spelen in 4 thema’s 

De inspiratiefiches laten de leerlingen (lager onderwijs) kennis maken met de fascinerende wereld van de Olympische en Paralympische Spelen.  Een eerste bundel belicht actuele thema’s zoals diversiteit,  mentaal welbevinden, technologie en duurzaamheid.  Vanaf mei is een volgende module beschikbaar rond ’topsport’.  Het hoofdoel is om de leerlingen inzicht te geven in alle aspecten van topsport, de leefwereld en entourage van de topsporters. Ontdek hier het lespakket ‘Het leven van een jonge topstporter’ .
Laat je nog meer inspireren door de lespakketten van MOEV!

SPORTIMONIUM: BREAKING BOUNDARIES

Deze olympische pakketten werden ontwikkeld in 2020 naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Olympische Spelen van Antwerpen 1920 en de bijhorende expo Breaking Boundaries.

 

 

EERDERE EXPO’S