Studenten

Welkom op de tentoonstelling BREAKING BOUNDARIES. Hier maak je kennis met de fascinerende geschiedenis van de Olympische Spelen. 

Met het educatieve pakket (OLYMPISCHE STELLINGENSTRIJD) ontdekken de leerlingen meer over maatschappelijke thema’s die nauw verbonden zijn met de Olympische Spelen. In teamverband wordt er gegraven in het olympische verleden en heden. Tussen het oplossen van de vragen kunnen de leerlingen het beste van zichzelf geven in de sportproeven. 

Ook voorziet het pakket extra duiding en opdrachten voor de nabeschouwing in de klas. 

Het Sportimonium heeft alles in huis voor een geslaagd bezoek met of zonder gids.

PRAKTISCH

  • Wie: studenten uit hogere of universitaire opleidingen: historici, bachelor & master lichamelijke opvoeding, studenten sport- en recreatiemanagement, toerisme …
  • Doorlooptijd expo:  +/- 2u
  • Timing: ma, di, do, vrij van 10u -12u en van 13u-15u , woe van 10u-12u. 
  • Maximum aantal deelnemers: 50 leerlingen
  • Taal: Nederlands en Frans 

De interactieve modules houden we tot nader order gesloten in het kader van de gezondheidsmaatregelen.

OPTIONEEL

Vaste tentoonstelling. In de vaste tentoonstelling kan je de vele facetten van sport ontdekken aan de hand van waardevolle collectiestukken zoals sportobjecten, historisch fotomateriaal, onvergetelijke radio- en tv-fragmenten.

Preservation Hall Victor Boin. Spring ook zeker binnen in de Preservation Hall Victor Boin. Via grote ramen heeft u een ruime inkijk in het museumdepot waar ongeveer 30.000 collectiestukken bewaard worden. Een blik op de collectie kan elke werkdag van 13u tot 16u. Ideaal na je bezoek aan het museum.

Volkssporten outdoor. In de volkssporttuin speel je trabol, kegelen, beugelen en vele andere traditionele sporten. Enkel te bezoeken bij mooi weer en in overleg met Sportimonium.

INFO EN RESERVATIES