Expo Breaking Boundaries tot 31.08.22

Openingstijden

Bezoek de bijzondere expo Breaking Boundaries nog tot 31 augustus 2022. Honderd jaar geleden organiseerde Antwerpen de Olympische Spelen. Het was de enige keer dat die Spelen in België plaatsvonden. Ontdek het verhaal van de unieke Antwerpse Spelen. Reis door de olympische geschiedenis, en bewonder buitengewone prestaties!

Kom alles te weten over de strafste records, de markantste sportfiguren en de grootste doorbraken. We verleggen samen met atleten van toen en nu onze eigen grenzen als Sport- en Olympisch museum. Zoek je eigen grenzen op en meet je conditie met die van olympische atleten van toen en nu. Een tentoonstelling vol sport en spel voor alle leeftijden.

De allereerste Olympische Spelen na de Wereldoorlog!

België was 100 jaar geleden met de Spelen van Antwerpen 1920 mede grondlegger van de Olympische Spelen zoals we die nu kennen.  Ontdek hoe niet alleen ons land maar ook de atleten hun grenzen verlegden tijdens de allereerste Olympische Spelen na wereldoorlog I. Het waren Olympische Spelen met veel ‘eersten en nadien voor altijd’: de allereerste eedaflegging, de allereerste Olympische vlag… 

Online expo: 5 olympische verhalen

De expo Breaking Boundaries- over de Olympische Spelen van Antwerpen 1920 tot Tokio 2020 - kreeg afgelopen jaar een totaal andere wending.  

In dit verhaal verwonderen we ons samen met enkele atleten over het grootste sportevenement wereldwijd en duiken we samen met Sporza in de Spelen van 1920.

Bekijk de videos

Olympische fotobooth!

Wist je trouwens dat er tijdens de eerste Olympische Spelen ook kunstwedstrijden gehouden werden? Dus trek je stoute schoenen aan, spring op het podium, neem een foto, deel deze met ons en maak kans op een mooie prijs.
Deelnemen is belangrijker dan winnen! Maar mocht je nou eens winnen, dat zou toch fantastisch zijn! 

  1. Kom naar de fotostand! Dat is alvast het begin.
  2. Maak een prachtige foto met een van onze supergrote medailles. 
  3. Deel deze met ons zodat we je foto kunnen spotten via de social media. Dit doe je door ons te taggen @Sportimonium en vermeld zeker ook #Olympic1920
  4. Het Sportimoniumteam kent een gouden, zilveren en bronzen medaille toe voor de meest grensverleggende foto’s. We houden rekening met de Olympische waarden: friendship, respect en excellence! Vertaald: vriendschap, respect en uitmuntendheid.  

De winnaars krijgen een bericht.