01 jul 2019 tot 30 aug 2019

Zomer van Vlieg juli-augustus

Spring op de fiets en spurt naar het Sportimonium. Snuffel samen met ‘Vlieg’ door de tijdelijke expo van Michaux tot Merckx. Een smakelijk en speels parcours voor jonge ‘Flandriens’ helpt kinderen de schat te vinden. De schattenzoektocht van ‘Vlieg’ is speciaal voor kids van 05 tot 12 jaar. (NL/ FR)
Benieuwd naar je conditie of die van oma, papa, vrienden, …? In het sportlabo meten jullie kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht, reactiesnelheid en lenigheid. Sterker nog, met de tips van de trainer kunnen de resultaten nog een pak beter. Na deze ‘work-out’ kunnen jullie kegels omver knallen, leer je beugelen en ontdek je al spelend nog vele andere sporten. Pret verzekerd! 

Tips: 

Kom met de fiets! Het Sportimonium bevindt zich op het fietsknooppuntennetwerk aan knooppunt 61. Stel je route samen via fietsnet
Vakantievlinder: Met je lid- en spaarkaart gezinsbond 2019 wordt er 20% van je inkomprijs op je spaarkaart geplaatst. 

Nagenieten op het Sport Vlaanderen domein Hofstade, ravotten in de speeltuinen, verstoppertje spelen, picknicken, en een hapje eten bij onze nieuwe buren in het zuiderbad.

Ook bij onze partners in en rond Mechelen kan je op zoek naar de schat van Vlieg. Vraag een stempelkaart bij één van de deelnemende partners, bezoek minstens 3 schattenlocaties en ruil je stempelkaart om voor een bezoek aan de Sint-Romboutstoren (kind gratis, volwassene 6 euro). Op deze locaties in Mechelen kan je ook nog een schat zoeken: Visit Mechelen, Kazerne Dossin, Speelgoedmuseum, Vrijbroekpark en Domein Tivoli.