Steun ons met een gift

DROOM JIJ MET ONS MEE ?

Sportimonium, jouw sportmuseum, bewaart en toont een rijke en unieke collectie aan objecten en foto’s over onze Belgische en Olympische sportgeschiedenis. Maar in het Sportimonium schrijven we ook de sportgeschiedenis van morgen en die is digitaal.

Sportimonium droomt ervan om in 2021 haar collectie verder te digitaliseren. Zo bewaart het museum een 70-tal unieke fotoalbums van bijzondere sportfiguren zoals Victor Boin en Paul Anspach, Belgische atleten die meededen aan de eerste na-oorlogse Olympische Spelen van 1920 in, jawel, Antwerpen. Sportimonium wil deze waardevolle en prachtige foto’s dan ook graag dit jaar digitaliseren en voor iedereen online beschikbaar stellen. 

“Digitaliseren is inspireren en inspireren start met dromen.”

Om deze droom waar te kunnen maken, zoekt Sportimonium 20.000 euro. Die willen we onder meer gebruiken om de nodige professionele scanapparatuur en software aan te kopen en voor de verdere ontwikkeling van onze website zodat we deze unieke fotoalbums ook met jou kunnen delen.  

Realiseer deze droom samen met ons en stort jouw bijdrage via overschrijving op het rekeningnummer van Sportimonium vzw BE38 4314 7305 0172 (vrije mededeling: gift digitalisering).

DANKJEWEL !

Droom jij met ons mee, dan krijg je al een fiscaal attest vanaf een gift van € 40. Zo recupereer je 60% van je donatie via je personenbelasting.
(In het kader van corona maatregelen heeft de regering beslist dat giften tot 60% fiscaal aftrekbaar zijn ipv van de eerdere 45% aan erkende instellingen)

Maak jij Sportimonium haar droom mogelijk, dan willen wij je daarvoor graag nog eens extra bedanken. Vanaf een gift van €40 krijg je van ons een gratis ticket toegestuurd voor onze nieuwe tentoonstelling “Breaking Boundaires: de Olympische Spelen van Antwerpen 1920 tot Tokio 2020” (tot 24 december 2021). 

HEB JE NOG VRAGEN ?

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie ontvangen over onze campagne? Aarzel dan niet en neem contact op met onze Algemeen Directeur Didier Rotsaert (015/618.224).