Online Luistertour

#Blijfinuwkot en ontdek onze sportieve collectie in jouw thuismuseum! Elke week posten we twee sportieve luisterverhalen uit onze vaste tentoonstelling.
Ontdek bijzondere voorwerpen die meer vertellen over het ontstaan en de evolutie van de sport. Verhalen over sporthelden en unieke sportevenementen zoals de Olympische Spelen in Antwerpen 1920. 

Elke dinsdag 2 nieuwe 'luistertours'

 

  • Luistertour 5 : Tennis - de uitzondering op de regel. Sport was oorspronkelijk een mannenzaak. Deze affiche uit 1912 toont aan de tennis een uitzondering op de regel is. Tennis en golf waren ook de enige olympische 'vrouwen' sporten in 1900. Beluister het fragment. 
  • Luistertour 6:  Gymsport zag er destijds heel anders uit. Zo stonden o.a. touwklimmen, knotszwaaien en behendigheidsoefeningen op levende paarden op het olympische gymnastiekprogramma.  Beluister het fragment. 
    ... 
  • Luistertour 1: Welkom! In het Sportimonium, Sport – en Olympisch museum. Beluister het fragment
  • Luistertour 2: Een bijzonder museum in een bijzonder gebouw op een bijzondere locatie. Ontdek het verhaal achter dit grote houten strandgebouw en het domein waar nu het sportmuseum in huist. Beluister het fragment.
  • Luistertour 3: Meet & Greet The Belgian Lion aka ‘Fons de Koolboer’. Alphons Steurs was een Belgisch acrobaat-worstelaar die een internationale worstel carrière uitbouwde. Beluister het fragment.
  • Luistertour 4: Sport- Een oude bewegingsvorm in moderne verpakking. Sport is een relatief jong fenomeen.  We belichtenn hoe ‘kolfspel’ evolueert naar ‘golfsport’. Beluister het fragment.

Je kan de verschillende online rondleidingen (in totaal 20) thuis beluisteren via onze website,  de SportimoniumFacebookpagina, via Instagram en op Youtube. 

Geniet van je virtuele museumbezoek! En laat ons zeker weten wat je van je Sportimonium bezoek vond in de commentaren.

Zin in meer?
Ontdek 101 boeiende verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis, vol interessante weetjes en anekdotes en geïllustreerd met prachtige foto’s en unieke objecten uit de collectie van het Sportimonium in het boek ‘Ons Sportimonium’!

Vergeet ook onze nieuwe Expo Breaking Boundaries niet te bezoeken wanneer we terug open zijn.   

Volg ons ook op

https://www.facebook.com/sportimonium/

https://www.instagram.com/sportimoniu...