nieuw sportboek: ons sportimonium

  • cover boek

BOEKVOORSTELLING IS VERPLAATST -  Nieuwe datum is nog niet gekend

Ons Sportimonium

Hij is weer voorbij die mooie zomer, die gouden sportzomer vol prachtige sportmomenten die voor altijd in ons collectieve geheugen zullen gegrift staan. Van de 19 medailles op de eerste Europese Kampioenschappen tot het Russische WK-avontuur van onze Rode Duivels. Maar weet jij ook nog waar je was op 28 juni 1986 toen ons nationaal elftal het in Mexico opnam tegen Argentinië? Wie herinnert zich nog de op en top Belgische grand slam finales tussen Kim Clijsters en Justine Henin?

Onze Belgische sportgeschiedenis staat bol van legendarische gebeurtenissen en gedenkwaardige figuren. Unieke sportmomenten die bij elke sportliefhebber talloze, vaak emotioneel geladen herinneringen oproepen. Allemaal zijn ze goud waard en verdienen ze het om goed te worden bewaard. Collega’s Bregt Brosens (wetenschappelijk medewerker) en Erik De Vroede (conservator) doken de afgelopen maanden de sportarchieven in en verzamelde samen met schrijver Willem De Bock de mooiste verhalen uit onze sportgeschiedenis. Het resultaat is een bundeling van 101 boeiende verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis, vol interessante weetjes en anekdotes en geïllustreerd met prachtige foto’s en unieke objecten uit de collectie van het Sportimonium.

Binnenkort stellen Sportimonium en Uitgeverij Lannoo het boek ‘Ons Sportimonium. De mooiste verhalen uit de sportgeschiedenis’ officieel aan u voor. Wees er bij en wie weet kan u een exemplaar laten signeren door uw favoriete sportheld(in)!