Nationale Trofee Victor Boin 2017: Christophe Hindricq

  • Christophe Hindricq

Gefeliciteerd Christophe Hindricq

De Nationale Trofee Victor Boin gaat dit jaar naar handbiker Christophe Hindricq en zijn club Rolling Lions (Namen). De uitreiking vindt opnieuw plaats in het Sportimonium.

De trofee beloont elk jaar een paralympische atleet voor zijn/haar prestaties van het afgelopen jaar en/of voor zijn/haar carrière en rol binnen de paralympische beweging.

Een lange carrière met vele successen

Christophe Hindricq, die ten gevolge van een motorongeval in 1988 verlamd raakte aan beide benen en deels aan zijn linkerarm, bereikte eerst de top in het rolstoelrugby. In deze spectaculaire sport nam hij voor het eerst deel aan de Paralympische Spelen van Athene in 2004. Uiteindelijk vond hij de weg naar het wielercircuit. Vandaag 52 jaar oud, is hij nog steeds actief in deze sport.
 
World Cup na World Cup, WK na WK, jaar na jaar veroverde Christophe ereplaatsen op grote competities. Op de Paralympische Spelen van London 2012 moest hij echter genoegen nemen met een vierde plaats in de wegrit. Ook in Rio lijkt het niet te mogen gebeuren voor Christophe, die tweemaal 5e wordt in de weg- en tijdrit. Maar in zijn laatste grote afspraak lukt het dan toch : samen met collega’s Jonas Van de Steene en Jean-François Deberg verovert hij de bronzen medaile in de Handbike Team Relay (aflossing). Het hoogtepunt van een lange en mooie carrière.
 
Christophe Hindricq is vandaag ook bestuurder van de Franstalige G-sportfederatie Ligue Handisport Francophone, en voorzitter van de club Rolling Lions, die hem als kandidaat voor deze trofee voorstelde en zelf dus ook een jaar de Trofee mag bewaren binnen de club.