16 jun 2020

Luistertour 19, 20 en 21

#Blijfinuwkot en ontdek onze sportieve collectie in jouw thuismuseum! Deze week de twee voorlaatste luisterframgenten uit onze collectie! Heb je er enkele gemist? Ontdek ze allemaal op ons Youtube-kanaal. En vergeet geen duimpje te plaatsen. Zo weten we dat je het leuk vond.

Luistertour 19/21: Brons voor kunst. Ook kunst was in 1920 een onderdeel van de Olympische Spelen. De Belg Alfred Ost won zelfs brons voor zijn kunstwerk: 'De Voetballer'! Beluister het fragment. 

Luistertour 20/21: Schermzaal Charles Debeur. Schermen begon als een sport voor de rijken, want enkel zij hadden de tijd en de mogelijkheden om zich te focussen op een sport. Het waren dan ook deze rijken die opklommen tot wereldniveau. Denk maar aan schermers als Victor Boin of Paul Anspach. Beluister het fragment.

Luistertour 21/21 : Victor Boin. Belgisch sportpionier.  Beluister het fragment.

Wekelijks namen we je virtueel mee doorheen onze sportieve collectie in jouw thuismuseum! We posten telkens twee sportieve luisterverhalen uit onze vaste tentoonstelling. Ontdek bijzondere voorwerpen die meer vertellen over het ontstaan en de evolutie van de sport. Verhalen over sporthelden en unieke sportevenementen zoals de Olympische Spelen in Antwerpen 1920. Geniet van je virtuele museumbezoek! En laat ons zeker weten wat je van je Sportimonium bezoek vond in de commentaren op YouTube, Facebook of Instagram.