02 jun 2020

Luistertour 15 & 16

#Blijfinuwkot en ontdek onze sportieve collectie in jouw thuismuseum! Deze week staat polsstokspringen en ballonvaren op het programma.

Luistertour 15/21: Van 3.3 tot 6 m. De wetenschap zorgde voor positieve evoluties in de sportwereld. Bij het polsstokspringen, bijvoorbeeld, zorgde het voor nieuwe records en een veiliger verloop. Bekijk het fragment via deze link.

Luistertour 16/21: Ballonvaren: een sportieve uitdaging. in 1783 werd de luchtballon uitgevonden. Sindsdien werd het overal aanzien als spektakel op kermissen en werden er sportieve ballonraces gehouden. Leer er meer over via deze link.

Wekelijks nemen we je virtueel mee doorheen onze sportieve collectie in jouw thuismuseum! We posten telkens twee sportieve luisterverhalen uit onze vaste tentoonstelling. Ontdek bijzondere voorwerpen die meer vertellen over het ontstaan en de evolutie van de sport. Verhalen over sporthelden en unieke sportevenementen zoals de Olympische Spelen in Antwerpen 1920. Geniet van je virtuele museumbezoek! En laat ons zeker weten wat je van je Sportimonium bezoek vond in de commentaren op YouTube, Facebook of Instagram.