23 jun 2019

Lezing N. Charkaoui: racisme schaadt mensen

Racisme schaadt mensen
Racisme is een ernstig maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we weinig bij stil. In haar boek Racisme: over wonden en veerkracht (EPO, 2019) legt Naima Charkaoui uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van wie erdoor getroffen worden. Zij reikt de lezer handvatten aan om zijn of haar veerkracht en weerbaarheid te versterken. Tijdens deze lezing, die kadert in Olympic Day, bekijkt zij wat sport hierin kan betekenen. Achteraf kan je vragen stellen of in gesprek gaan. 

Wie is Naima Charkaoui?
Naima Charkaoui (°Roeselare 1978) is politicologe en werkt rond mensenrechten, kinderrechten en diversiteit. Ze werkte de laatste vijf jaar rond kinderrechten en is momenteel kinderrechtencommissaris ad interim. Daarvoor stond ze meer dan 10 jaar aan het hoofd van het Minderhedenforum. In februari 2019 kwam haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ uit bij EPO. 

Programma:
11.30    onthaal met koffie
12.00    lezing Naima Charkaoui 
13.00    vragen en gesprek
13.15    aperitief
aansluitend bezoek tentoonstellingen mogelijk 

Tip: Geniet na de lezing van een hapje & drankje bij onze spiksplinternieuwe buren ZUIDERBAD. Meer info: www.zuiderbad.be

Praktisch:
zondag 23 juni om 11.30 uur
inschrijven verplicht: www.sportimonium.be, reservaties@sportimonium.be of tel. 015 61 82 22

toegang volwassenen: € 7 p.p. | -26 jaar: € 3 | 

parking domein Sport Vlaanderen: € 4