Extra middelen voor de erfgoedsector

Je hebt hem ongetwijfeld zien passeren op onze sociale media en die van andere musea en erfgoedinstellingen, de #wezoudenzoveelmeervooruwillendoen.
Een hele mond vol, maar de erfgoedsector wordt dan ook sterk uitgedaagd. Niet dat we vies zijn van een uitdaging. De veel ruimere opdracht die de overheid in de toekomst aan musea toeschrijft, juichen wij luidkeels toe. We zouden zelf maar wat graag zoveel meer voor u willen doen. Alleen: hiervoor zijn extra middelen nodig.

In aanloop naar de begrotingsbesprekingen van de Vlaamse regering eind september, bundelde de erfgoedsector daarom de krachten in diverse acties. Met u én voor u. Want wat Sportimonium en andere erfgoedspelers doen, doen ze niet voor zichzelf maar voor hun publiek. Voor onze dierbare bezoekers, voor wie het museum een plaats van herinnering is, maar evengoed een plek van verwondering, verbazing en beleving wenst te zijn. Voor u, voor wie we zoveel meer zouden willen doen.

Vandaag blijkt dat onze acties niet volledig in dovenmansoren zijn gevallen. De Vlaamse regering heeft beslist om de komende beleidsperiode 9,6 miljoen extra vrij te maken voor de gehele cultureel erfgoedsector. Dat is nog altijd minder dan de sector nodig heeft, maar het is alvast een goed begin. Afwachten hoe de koek zal verdeeld worden en hoeveel meer Sportimonium daarmee voor u zal kunnen doen.

Desalniettemin, hartelijk dank voor uw steun!